


Drömmer du om ett växthus, att bli självförsörjande och samtidigt ha en vacker trädgård? Då kanske du kan inspireras av min stil ”Lust att odla” som ger dig ramarna till att skapa en trädgård där växterna står i centrum.
Över tid har fokus legat på att en trädgård ska vara vacker. Men de senaste två årens pandemi har väckt en stor lust att odla ätbart. Odlingen har verkligen väckts till liv, och blivit en livsstil. Det odlas överallt och vi vill odla ätbart. Känslan av att äta egenodlat är obeskrivlig och ger en stor tillfredställelse.



Något som är fortsatt viktigt är estetiken, man vill nu kombinera ätbart och andra blommande växter tillsammans. Ordet ”Potager” har fler och fler upptäckt och det sammanfattar denna trend mycket väl. Potager är hämtat från franskan och står för den dekorativa köksträdgården, där ätbart blandas med inslag av blommor som allra helst ska vara ätbara.
Stilen domineras av enkla, klassiska linjer, där växterna är i fokus. Det ska vara lättskött och känslan av självhushållning är stor. Vi tar vara på det naturen har att ge, så ris och sly tas tillvara på och gör grunden i naturliga staket. Låga buxbomshäckar som ramar in och skapar struktur är värdefulla grundpelare i trädgården.



Varje material får ta plats, och man väljer material med omsorg. Denna trädgård ska åldras vackert och man är mycket miljömedveten i alla sina val. Lokalt producerade varor är det som är högst värderat, samtidigt som vi vill investera i material av god kvalité, så det håller över tid.
Skapa stilen:
- Det ätbara står i fokus
- Återbruk
- Klassiska linjer



Lämna ett svar