Tror säkert det är fler än jag som har rabarber som en riktig favorit nu under denna tid på året!
På våren är jag riktigt noga med att gödsla dem väl så att jag får mycket rabarber till att både göra paj, saft och goda drinkar av!
För några år sedan hittade jag ett riktigt smarrigt recept på en rabarberkaka med mandelmassa på Farbror Gröns blogg. Och oj så god den är! Både knäckig på toppen och krämig inuti. Så vill ni baka något riktigt gott med rabarber kan jag varmt rekommendera denna!
Rabarberkaka med krispig mandelmassa
Ingredienser
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1½ – 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100-150 g rabarber, gärna späda stjälkar
1 tsk potatismjöl
100-150 g mandelmassa
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform, gärna med löstagbara kanter. Smält smöret i en kastrull, ta den från värmen och rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i pajformen. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten i formen. Riv mandelmassan grovt över den ogräddade kakan.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
Sikta florsocker över kakan precis innan servering.
Bäst tycker jag det blir att servera vaniljglass till kakan men en god vaniljsås funkar också fint!
Ljuuuvlig🎋
Inte bra!!
Försvann blixtsnabbt😢
Nästa ggn ska jag gömma en bit innan jag serverar
Tusen TACK
MUMSIGA Chriskramar
Åh vad roligt att höra!! Den är verkligen en storfavorit här hemma också!!
Tur det finns rabarber ett bra tag till 🙂
Kram Hanna
Mycket bra recept, GOD och VACKER kaka. Kommer att sparas bland våra favoriter.
Ja verkligen en favorit hemma hos oss också!
Ha en fin dag! 🙂
Kram Hanna