Äntligen får vi frossa i ljuvliga kräftor, för nu är kräftpremiären här! Tror det här med kräftskivor är ytterligare en tradition som sitter djupt rotad i många människor. Precis som vi svenskar under midsommarafton firar att sommaren är här, kan jag tycka att kräftskivan är lite som en ”tack-för-den-här-sommaren-fest”. Man kramar ut det sista av de härliga sommarkvällarna.
Duka måste man ju så klart göra och förra året så fixade jag till en härlig kräftskiva när vi var ute och fotograferade inför detta årets katalog. Så nu tänkte visa hur det blev och ge er lite tips.
Först och främst vill jag tipsa er om att faktiskt använda det som man senare äter upp – kräftorna! De är så vackra i färgen, så låt inte dem ligga i ett par tråkiga skålar, utan upp med dem på ett våningsfat, dekorera med lite krondill eller annat grönt så blir det ett fantastiskt blickfång på bordet. Vill man så komplettera med en enkel bukett, här valde jag vackra solrosor som går i sensommarfärger.
Jag gjorde även några väldigt enkla placeringskort, med hjälp av lite kartong och en dynamo, sedan fäste jag det tillsammans med en tvättklämma och dekorerade återigen med krondillen.
I taket hängde jag upp kräftgirlanger och ett par ljusslingor, väldigt effektfullt och mysigt när mörkret faller.
Fotograf Mette Ottosson.
Lämna ett svar