Kan det vara världens godaste och enklaste äppelkaka? Jo, jag tror det! Den tar max 15 minuter att slänga ihop, och är hur smarrig som helst!
När jag och Rebecca spelade in nya avsnittet till vår podd ”Hanna & Rebeccas Trädgårdsliv”, som kommer ut nu i veckan, så påminde hon mig om den här goda kakan. Jag lovade henne receptet igen, för det tål verkligen att upprepas!
Så se nu till att prova den här fantastiska kakan du också. Och gillar du inte äpplen, så byt ut mot plommon, päron, rabarber, ja vad du än har runt omkring dig eller i frysen! Receptet funkar till vilken frukt som helst!



Knäckig äppelkaka
1 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
2-3 äpplen
Kanel (mängd efter tycke och smak)
Ca 1 msk strösocker
Så här gör du:
Vispa ihop ägg och socker i en skål.
Tillsätt smält smör, mjöl och bakpulver och blanda runt till en jämn smet.
Häll ner smeten i en bröad form, gärna med avtagbar kant.
Skiva äpplena och tryck ner dem i smeten, sedan häller du på så mycket kanel som du önskar och toppar sedan med lite strösocker.
In i ugnen ca 30-40 min i 1750 C
Hoppas det smakar!
Lämna ett svar