


Gräslök är en av mina favoritkryddor men lite svår så här sent på säsongen. Jag upplever den som träig och inte alls lika späd som i början på sommaren. Men jag ser till att ta vara på den i alla fall och använder jag inte den direkt i goda såser ser jag till att göra ett jättegott gräslökssalt.
Jag gillar när det går snabbt och enkelt som med det här receptet på gräslökssalt. Se till att göra en stor sats för det är vansinnigt gott. Ofta gör jag dubbel- eller trippelsats.
Gräslökssalt
100 g gräslök
100 g salt
Gör så här:
- Hacka gräslöken
- Lägg ner salt och gräslök i en matberedare och kör det till önskad konsistens/storlek
- Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt torka i 2–5 dagar
- Häll upp i tätslutande burk när det torkat helt






Glöm sedan inte att njut av ditt gräslökssalt på en sallad, knäckemacka eller när du äter lax nästa gång! Rekommenderas varmt till det mesta!
Lämna ett svar