Tomatgalen? Nja jag skulle inte vilja påstå att jag är det. Men kul är det – att odla och att äta tomater. Idag delar jag med mig av ett nytt favoritrecept med hemodlade tomater som jag trillade över för ett tag sedan. Gott, enkelt och perfekt att äta en ljummen kväll i växthuset.



Detta recept med hemodlade tomater passar perfekt, eftersom jag dust nu har jag ett överflöd av egenodlade tomater!
Burrata med tomater
Burrata med tomater
Ingredienser:
500 gram tomater i mindre bitar (jag blandar massa olika sorter)
2 vitlöksklyftor
100 gram Burrata (alt. vanlig mozzarella)
Olivolja
Salt, peppar
Rostat bröd till servering
Ev. basilika



Så här gör du:
Dela tomaterna i mindre bitar.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, lägg i tomater, vitlök och ringla över generöst med olivolja.
In i ugnen (på 200 grader), eller ställ formen på grillen tills tomaterna är ordentligt bakade och nästintill mosiga. Det tar cirka 5–10 min beroende på storlek på tomaterna.
Ta ut formen ur ugnen och lägg på burratan, dra isär den försiktigt med en gaffel. Salta och peppra. Toppa med lite hackad färsk basilika.
Servera med rostat bröd.
Hoppas det smakar!
Lämna ett svar