I år har jag verkligen äpplen i överflöd och ingen är gladare än jag. För om det är något jag verkligen tycker om så är det en riktigt god äppelkaka, helst med massor av vaniljsås! Så idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa (och snabbaste!) recept på en riktigt knäckig och god äppelkaka.
Knäckig äppelkaka
1 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
2-3 äpplen
Kanel (mängd efter tycke och smak)
Ca 1 msk strösocker
Så här gör du:
Vispa ihop ägg och socker i en skål.
Tillsätt smält smör, mjöl och bakpulver och blanda runt till en jämn smet.
Häll ner smeten i en bröad form, gärna med avtagbar kant.
Skiva äpplena och tryck ner dem i smeten, sedan häller du på så mycket kanel som du önskar och toppar sedan med lite strösocker.
In i ugnen ca 30-40 min i 1750 C
Servera gärna med vaniljsås eller glass! Hoppas det smakar!
Lämna ett svar