


Visst hör smårätter sommaren till? Som ett tilltugg eller på buffén. Oavsett så kan jag lova att du kommer gilla detta underbart goda frasiga laxflarn som har blivit en stor favorit här hemma under sommaren. Perfekt en sommarkväll i uterummet!
Ingredienser:
- 1 rulle kyld smördeg, 250 g
- 1 ½ dl creme fraiche
- 100 g smakrik ost
- 8 kokta färskpotatisar
- 150 g kallrökt lax
- 1 dl gräddfil
- Salt och peppar
- Dill
- Citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och strö över riven ost. Salta och peppra. Skiva potatisen och lägg ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen till flarnet fått fin färg, cirka 15 minuter. Låt sedan svalna i 10 min.
- Lägg på laxen i bitar och klicka på gräddfil.
- Strö över dill och små citronskivor.






Detta är ljuvligt gott, och går att variera i all oändlighet. Endast fantasin sätter gränser skulle jag säga!
Lämna ett svar