Det växer så det knakar just nu hemma hos mig! Grönsakslandet är riktigt frodigt och härligt. Något jag började odla för ett par år sedan är fänkål. Det har blivit en riktig favorit. Framförallt så gillar jag att ha med den i fiskgrytor, då den ger en härlig och god smak. Om ni gillar fänkål så prova även att grilla den – underbart gott!



Men idag så delar jag med mig av mitt bästa recept när det kommer till just en somrig fiskgryta. Mängden på alla ingredienser tar jag alltid lite på känn, så glöm inte att smaka, smaka och smaka när du lagar!



Hannas fiskgryta
600 g fisk i bitar, jag brukar använda lax och torsk exempelvis.
1 kg räkor med skal
2 st. fänkål
4 st. potatisar
3 st. morötter
2 st. palsternackor
1 msk fänkålsfrön
1 tsk sambal oelek
5 dl vispgrädde
5 dl vatten
1 st. fiskbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 knippe dill
Gör så här:
Skala räkorna
Skala potatis, morötter och palsternackor, tärna dem i lagom stora bitar.
Skölj och dela fänkålen på mitten. Skiva den tunt.
Fräs potatis, morötter, palsternackor, fänkål och fänkålsfrön i en stor gryta i smör. Låt det fräsa runt någon minut. Tillsätt sedan tomatpuré, buljongtärning, sambal oelek samt grädde och vatten. Låt småkoka 15-20 min, tills rotfrukterna är klara.
Tillsätt fisken och låt sjuda ca 5 minuter, tills fisken är klar. Hacka dillen och lägg i den och tillsätt räkorna. Servera direkt, gärna tillsammans med en god aioli!
Hoppas det smakar!
Tack för receptet!