Jag har alltid haft en hat-kärlek till de där påskliljorna. Varje påsk under min barndom så har det stått ett stort fång mitt på middagsbordet hemma hos mina föräldrar. Jag är inte riktigt överens med det än ska jag erkänna. För även om de ”ska” finnas med varje påsk så kan jag inte riktigt förlika mig med färgen. Gult är liksom inte riktigt min grej när det gäller blommor. Jag är ledsen, jag har försökt och försökt men nej, gult funkar inte på mig.



Men då har jag kommit på ett väldigt bra knep. För de här ”vårliljorna” som finns ute i trädgårdshandeln just nu, i alla dess mest underbara nyanser från vitt till aprikos, det är ju sådana jag vill ha! Så därför införskaffar jag ett par krukor med blommor nu, såhär ett tag innan påsk och så driver jag fram dem till blom i uterummet. Sedan är det bara att snitta av stjälkarna och placera blomman i vas. Perfekt!



För att de verkligen ska komma till sin rätt så placerar jag dem en och en i små vaser här och där, tillsammans med små björkkvistar och något grönt. Då framhävs blomman allra bäst tycker jag. Här fick några fina gamla glasflaskor agera vaser, det förstärker vårkänslan enligt mig! Vilka små juveler dem är!
Tips!
- Ställ alltid påskliljor (eller vårliljor) i kallt vatten!
- Använd endast kvistar eller grönt till påskliljorna då påskliljan utstöndrar ett slags slem i vattnet, vilket gör att stjälkarna täpps till på övriga snittblommor. De kan då inte suga vatten och de vissnar. Så använd bara kvistar eller grönt som utfyllnad bland dina påskliljor.



Ibland behöver man bara tänka lite annorlunda för att få det man önskar!
Lämna ett svar